In Recepten

Thaise noedelsoep met rundvlees

Ingrediënten

  • 1 ui, gehalveerd
  • 2 teentjes knoflook, gekneusd
  • 2 cm gemberwortel, in plakjes
  • 1 liter krachtige vleesbouillon van tabletten
  • 2 rode pepers, in reepjes
  • 1 kaneelstokje
  • 125 g Chinese eiermie
  • 300 g bieflapjes, in flinterdunne plakjes
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 2 tomaten, ontveld, in reepjes
  • 100 g taugé
  • 15 g verse koriander, grof gehakt
  • 3 eetlepels Thaise vissaus of sojasaus

Bereiden

Verhit een pan op hoog vuur. Rooster de ui, knoflook en gember ca. 2 minuten. Voeg de bouillon met de peperreepjes en het kaneelstokje toe. Laat de bouillon ca. 30 minuten trekken.

Laat de mie wellen volgens de gebruiksaanwijzing en in een vergiet uitlekken. Schep in vier grote soepkommen wat mie, vleesplakjes, bosui, tomaat, taugé en koriander.

Breng de bouillon aan de kook en voeg vissaus of sojasaus en zout en peper naar smaak toe. Schep de kokende bouillon op de ingrediënten in de soepkommen. Door de hitte van de bouillon wordt het vlees direct gaar. Serveer direct.