FAQ

Hoe werkt het bestelproces?

Op vleesvanhein.nl koop je samen met anderen jong rundvlees van een koe. De koe wordt pas geslacht als het vlees 100% verkocht is. Het duurt ongeveer 2 tot 3 weken van bestellen tot leveren. Dit komt omdat de koe eerst helemaal verkocht wordt en we het vlees daarna nog 2 weken laten rijpen.

Tijdens dit hele proces houden we je op de hoogte van jouw vlees doormiddel van 2  e-mails:

  1. We informeren je wanneer de koe geslacht, gerijpt en uitgeleverd wordt
  2. Vlak voor de week waarin we leveren, krijg je een e-mail om je er aan te herinneren dat je vlees er aan komt en krijg je de mogelijkheid om eventueel een ander levermoment te kiezen.

Je pakket wordt vers bij je aangeleverd, dan kun je zelf beslissen wat je in de koelkast legt en wat de vriezer in gaat.

De bezorging van het Vlees gaat in overleg en gebeurd voornamelijk ’s avonds of in het weekend.

Is het vlees biologisch?

Nee het is natuurzuiver jong rundvlees.

  • We bieden natuurzuiver jong rundvlees van niet biologisch gecertificeerde koeien. Het hoofdzakelijke verschil tussen deze koeien is het voer dat ze krijgen.
  • De koeien van onze niet bio boeren krijgen geen officieel biologisch geteeld voer. Ze eten een mix van gras en natuurzuiver voer .

De enige reden dat deze boeren geen biologisch keurmerk hebben, is dat ze juist eigen gras gebruiken en geen gecertificeerd voer.

Hoe lang kan ik het vlees bewaren?

Na bezorging kun je het verse vlees een paar dagen bewaren in de koelkast. Als je het vlees invriest, kun je er nog veel langer van genieten. Je kunt het vlees uit je pakket wel een jaar lang in de vriezer bewaren. De stickers op het vlees vermelden de uiterste houdbaarheidsdatum van het vlees. Als je het vlees ontdooit, kun je het afgesloten een paar dagen in de koelkast bewaren.

Wat gebeurd er met het vlees als ik het invries?

Wist je dat de kwaliteit van het vlees niet achteruit gaat als je het invriest? Omdat we het vlees rijpen, verdwijnt er wat vocht uit het vlees waardoor het in de vriezer langer goed blijft. Het vlees blijft op die manier een jaar lang goed in de vriezer.

Hoe kan ik het vlees het beste ontdooien?

Het beste is om het vlees een dag van tevoren uit de vriezer te halen en in de koelkast te leggen, zodat het rustig kan ontdooien. Er kan water van het pakje smelten, dus het is verstandig om het vlees op een bord of schaal te leggen. Heb je haast en wil je het vlees snel ontdooien, leg dan de bevroren producten in gesloten verpakking in een bak met koud water. Binnen 10 -15 minuten is het volledig ontdooid, zonder verlies van kwaliteit. Ontdooi het vlees liever niet in de magnetron, want daar wordt het vlees taai van!

Welke toevoegingen gebruiken jullie in het vlees? (allergie-informatie)

Wij gebruiken geen e-nummers, suiker, bindmiddelen of andere middelen die niets met vlees te maken hebben. Al het vlees is glutenvrij, maar het is wel geproduceerd in een ruimte waar op andere tijden ook gluten worden gebruikt in de productie.