SKV gecertificeerd!

Een van de dingen waar ik het meest trots op ben, is mijn SKV Certificaat. SKV staat voor “Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalversector”. Dit certificaat geeft aan dat er geen verboden stoffen in mijn vlees zitten. Eens in de zoveel tijd komt er een inspecteur van de SKV langs op mijn boerderij en deze test dan het voer dat ik mijn vee geef. Ook neemt deze inspecteur een monster van het haar en de urine van mijn vee. Deze monsters worden vervolgens getest om te kijken of ik mijn vee eerlijk behandel.

Voeding

De voeding die ik mijn vee geef is volledig natuurzuiver, zoals je dat verwacht als je een vleespakket van de boer besteld. Deze voeding komt uit drie voedingsbronnen. Maïs is het verse voer dat mijn koeien krijgen. Deze maïs is geteeld zonder toevoeging van chemische stoffen. Verder krijgen mijn koeien nog twee verschillende soorten natuurlijk krachtvoer, waardoor zij zich goed ontwikkelen en smakelijk vlees leveren.